A320neo "Seats Blets” tooltip misspellings

Please tag your post with #pc and/or #xbox.

Are you on Steam or Microsoft Store version?

Are you using Developer Mode or made changes in it?

Brief description of the issue:
“Toggle seat belt light” mouse over text spelled incorrectly. Per Webster, the correct spelling for belt is “belt” rather than blet.

MODERATOR EDIT:
There are two separate bugged tool tips:

  1. “Seats blets” → “Seatbelts”
  2. “Toggle seats blets lights” → “Toggle seatbelt lights”

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detail steps to reproduce the issue encountered:

PC specs and/or peripheral set up of relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:
Sim Update 8 (1.23.12.0)

Not to mention it is seat, not seats!
If you want this corrected, you do need to enter a Zendesk support ticket from the Support tab at the top of each forum page.
In there look for Submit a Request.
Cross refer your post to your request and add the request # to your post.
After that, the more votes here, the closer to the top of the triage list it gets.

1 Like

Thx, will do. I assume its of the lowest priority however should be noted. :slight_smile:

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

No

Have you disabled/removed all your mods and addons?

Yes

Brief description of the issue:

When using the sim in English, the tooltips for the seatbelt sign say “seats belts” and “seats blets”.
The root cause is in the en-US.locPak file, which says:

 "COCKPIT.TOOLTIPSV2.AIRLINER_OVHD_SWITCH_INTLT_SEATBELT_ACTION": "Toggle seats blets lights",`
 "COCKPIT.TOOLTIPSV2.AIRLINER_OVHD_SWITCH_INTLT_SEATBELT_TITLE": "Seats Belts",

This is how these entries should be (note that the word “Seats Belts” also becomes one word):

 "COCKPIT.TOOLTIPSV2.AIRLINER_OVHD_SWITCH_INTLT_SEATBELT_ACTION": "Toggle seatbelt lights",`
 "COCKPIT.TOOLTIPSV2.AIRLINER_OVHD_SWITCH_INTLT_SEATBELT_TITLE": "Seatbelts",

(A note about the capitalization on “Seats Belts”. On almost all other tooltips, only the first word is capitalized. It is not an issue now because all tooltips are capitalized, but in the future, if a UI change were to occur and these tooltips were to use the original capitalization, the formatting would become inconsistent.)

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

  1. Start Microsoft Flight Simulator in English.

  2. Go to the World Map and start a flight anywhere with the A320neo.

  3. Open the options and Options > General Options > Accessibility.

  4. Set Cockpit Interaction System to “Lock” (this is necessary for the second test). Set Instrument Name Tooltips to “Instant”, and set Instrument Description Tooltips to “Off”.


    Apply and save your preferences.

  5. In the A320neo, pan around to the seatbelt sign and hover your cursor over the seatbelt switch.

    Expected result: Tooltip says “SEAT BELTS”
    Observed result: Tooltip says “SEATS BELTS” (see first screenshot, above)

  6. Return to the same accessibility options. Set Instrument Name Tooltips to “Off”. Set Instrument Description Tooltips to “Instant”.


    Apply and save your preferences.

  7. Return to the A320neo again and hover your cursor over the seatbelt switch.

    Expected result: Tooltip says “TOGGLE SEAT BELTS LIGHTS”
    Observed result: Tooltip says “TOGGLE SEATS BLETS LIGHTS” (see second screenshot, above)

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Not relevant

Build Version # when you first started experiencing this issue:

The oldest backup en-US.locPak file I have is from Sim Update 4 (1.16.2.0), and it has this bug. But it very likely dates back further than that.


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

:wave: Thank you for using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

No
Have you disabled/removed all your mods and addons?

Yes
Brief description of the issue:

seat belt light signs spelled incorrectly

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video: