Road traffic tunnel exclusions not working

I’m not sure this is the right,place to,put my question.
I know a developer of Belgian airports who now is busy creating airports for MSFS 2020. One of the airports is Antwerp,EBAW with a road and tunnel in front of of RNW 29. The dev is not able to let the road traffic drive into this tunnel. S it is rather funny the road traffic stops in the proximity of the tunnel.The dev does not know how to solve this. Anyone can give some advise or maybe an article about this subject or a software suggestion?
In FSX and P3D he had no problem fixing this issue.
Thanks in advance

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

Yes

Brief description of the issue:

Road vehicles do not respect exclusion polygons. Instead, as soon as vehicles enter a road exclusion area, defined by standad polygon (exclude roads option ticked), they start moving sideways.

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

ICAO or coordinates (DevMode > Options > Display position)

any ICAO

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

Create a polygon and tick on Exclude roads. Then increase road traffic settings to max and observe animated vehicles around the exclusion area

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

not relevant


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

Yes, but is not relevant

Have you disabled/removed all your mods and addons?

Yes

Brief description of the issue:

Tunnel exclusions for car traffic is not working anymore:
Before SU10, there ( likely) where exclusions in the OSM road network everywhere there is a tunnel. Those exclusions avoided cars to spawn on the ground or on the sea/river

With SU10 the exclusions don’t work anymore. Also adding the exclusions in a project in Dev Mode doesn’t work anymore

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

ICAO or coordinates (DevMode > Options > Display position)

41.0045644 28.9922819 Instabul Euroasia tunnel
This is just one example, other places can be New York Hudson River, or KLAX or LPMA if you want something airport related

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

Overfly tunnels

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:

SU10 stable

:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

Same here.

[RJTT]

[KLAX]

Holland Tunnel at Hudson River, New York.

So look like we have to wait a bit for the issue to be fixed

Yes I agree LSGG traffic crossing runway that should be in a tunnel on 3rd party airport.

Also Munich EDDM road traffic visible on taxi ways definitely ok SU9

Hope it’s sorted immersion breaking…. Arghh

Is anyone else experiencing road traffic visible underwater? New York, Detroit River are examples.

Only happened since SU10.

Thanks.

Yep. Cars under water in central Pennsylvania also.

Surely we’re not alone.

Same situation with community folder emptied.

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

no

Have you disabled/removed all your mods and addons?

yes

Brief description of the issue:

road traffic in tunnels is visible under water. See New York City (Hudson and East Rivers) and/or Detroit River east of Ambassador Bridge

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

ICAO or coordinates (DevMode > Options > Display position)

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

each time sim is launched

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:

SU10


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

Confirm, this is not a SDK issue but a BUG, you can take a look at my post above and click on devsupport link
or take a look at today developer update , the issue is know and will be solved in SU11

September 29th, 2022 Development Update - Microsoft Flight Simulator

1 Like

Thank you.

2 Likes

I wish they would fix this for all custom and handcrafted airports.

This item was delivered in Sim Update 11 (1.29.28.0).