Assistance options get reset to default on every startup

Yeah - guys - I used the ChatGPT - and that was a violation of terms and conditions, and I apologize for that. My apologies everybody.

:frowning: this is a flighting testing forum to report back the issue to asobo, No need to have a go at each other we are on the same team helping the sim expand into fs2024 days and beyond i hope :slight_smile:

Andy2790

2 Likes

Same annoying problem for me.

while this is true, SU13 is still experiencing CTDs zooming in world map with cloud layers on. I guess it’s pick your poison… :rofl:

It continues, yes it does. But they´ve said that it would up until the next WU. Also, I would like to see the my Local Time corrected this time around, It´s been a long wait.
Happy landings.

Has the CTDs zooming in world map issue been fixed in SU14 beta?

I left the beta last week but yes it was working fine.

1 Like

Hi folks. I decided to join the SU14 beta program today and installed it through Xbox Insiders (I’m on PC). But I’m facing an issue since then. The “HUD” instruments (external and internal view) keeps showing. I disable all of them in “assistances” menu but as soon as I restart the sim… they are back.

Is anyone having the same issue?

This is a known bug in the beta; the release notes say they will fix it in a later beta release. All of the assistance settings will often get reset on start, and you just have to go in and flip them all back each time until the fix comes in a later beta release.

2 Likes

Thank you!

1 Like

so where is the fix ??

Good question.

The Asobo team did say at one point they had a fix, and would include it in a future beta update, but we’ve had two updates since then without the fix.

And the most recent info from the team does not look promising:

So promising an update on the status, but no fix.

This is most annoying. If they do not have a fix for saving/loading from the cloud, they should just let us save the settings locally, as has been suggested several times above. This would be quick and easy, with none of the complications inherent in logging in to the cloud.

This really does not bode well for FS2024, which will be even more internet-dependent.

2 Likes

well i suppose they are putting all there efforts into MSFS2024 Then
i dont know why they bother with beta testing (us) ,if they cant fix the bugs and put them in their beta releases in the first place GOD it is sooo annoying

If this Beta is following the pattern of previous betas, we will get the final version within the next few days and this version will be the one that will release as final build in 2 weeks.

So if they dont want to port the issue to the live version and the bug is not caused by the server limitation of the Beta, we should see a solution soon.

Or they will have to postpone the release.

4 Likes

This is what I’ve been offering them for a year, I’ve been constantly writing to tech support to make a local save to a file, as it was in P3D, but they stubbornly ignore it. They refer to what they will add to the wish lists, but things are not moving.

2 Likes

Did they actually say this? I skimmed back over the mod posts in this thread and didn’t see a fix being announced. The closest I saw was that a fix is coming, but that it’s still under investigation and not to expect it in the beta updates yet.

Comment 321 is what one can expect to be a confirmation that the fix has been found and only needs to be forked to the published build.
Of course that is not what it says exactly and it can be as well interpreted as just a general assurance that this bug will be fixed.

:wave: Thank you for using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

No

Have you disabled/removed all your mods and addons? If the issue still occurs with no mods and add-ons, please continue to report your issue. If not, please move this post to the Community Support section.

Brief description of the issue:

Assistance options reset to EASY every time I open MSFS 2020

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

Open MSFS and the assistance options have resetted to EASY

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:

1.35.18.0


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Yes

Provide extra information to complete the original description of the issue:

Happened twice last week on two separate days - performing a normal flight (not bush trip or any other activity for example). Hasn’t happened since.

If relevant, provide additional screenshots/video: