Bredok 747-8i Engine Problem Startup

Hi all,

I’ve got an issue with the plane with the .18 and .19 patches, when starting the aircraft from cold or from the runway the throttle doesn’t respond. If I go to 5000 feet in the air or start in the air all works fine. I’ve dropped a video in with the problem, just wondering if anyone else has seen this?

Cheers Zooze74

1 Like

I suppose you are on PC. I remember during beta there was a conflict with some mod… I think it was called real FX or something similar and caused that exact problem, at least with the default 747.

1 Like

This one.

2 Likes

Thank you for your reply @Ffortuna. Unfortunately for me this looks like a different issue.

This is on PC - DX11, and is affecting the Bredok3d 747 bought from the Marketplace. I’ve followed the cold and dark startup twice now and I have exactly the same issue as @zooze74 has described. However advance in the air 5000 feet and the throttle magically works!

I can confirm that I don’t have the Realism mod installed. Infact I don’t have any mods installed apart from scenery and the old Working Title garmin and a few planes from the marketplace. I don’t go for those environment updates or realism stuff. I would rather just buy MSFS 2024 :slight_smile:

It’s an odd one, and I get a mod clash could do this, but I really am not sure what could be causing it. Maybe it’s just an issue inherient with Bredok3d 747 on the current version of MSFS (1.37.19.0)?

1 Like

Then yes the issue is probably the Bredok3D. I don’t think they ever updated to the latest version of the WT 747 that took place a few months after AAU2 was released.

I will try give it a try on Xbox at some point and see if I have the same problem.

2 Likes

I agree @Ffortuna and the default 747 works because asobo did the update. Looks like that same update wasn’t applied to the Bredok3d one. I’ve contacted the developer to let them know. Will feedback if they respond :slight_smile:

1 Like