DX12: CTD in VR when changing Anti-Aliasing mode and projectionmode is on

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Have you disabled/removed all your mods and add-ons?

YES

Are you using Developer Mode or made changes in it?

NO

Brief description of the issue:

When I change the AA mode and projectionmode is on, I get a CTD.

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

Starting FS Beta. Change to VR. Open general options. Status AA: TAA, reprojection: depth.
Change AA to DLSS quality. Apply and save. Change AA back to TAA: CTD

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

MSFS SU11 Beta, Win 11 21H2, Ryzen 7 5800H, RTX 3070 8GB, Nvidia driver: 522.30, FS general settings: mostly medium, clouds: high, LOD: 100/100. DX11, TAA, VR >G2, no OXR or OXRT, Nvidia standard settting > texturefiltering quality: power, empty community folder

Are you using DX12?

YED

Are you using DLSS?

YES

Are you using the multi monitor feature?

NO


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

Are you using DX12?

Are you using DLSS?

If relevant, provide additional screenshots/video:

Same here. Changing from DLSS mode to TAA causes a CTD every time. Using VR.
Edit - after more investigation - I get either a CTD or a halted operation, (meaning mouse interaction and screen changes are only about 1 per second, almost frozen). Sim shutdown required.
8900, 3080Ti, 32Gb, Aero

Same problem CTD when going from DLSS to TAA or TAA to DLSS…system is
i9-11900KF not OC
RAM 32GB 3200mhz Ripjaws
RTX 3090 24GB non-Ti non-FE not OC
Samsung NVME.2 1TB SSD
ASUS Z-590A all updates
PIMAX 8KX using optical cable thru Display Port
Pimax software V1.5.0.10_202209282130
SU11 Beta 1.29.25 DX11 or DX12(Beta) either one I have used and CTD
SteamVR or PIMAXXR with toolkit 1.12.0

Quite possibly an OpenXR Toolkit bug. Can anyone try without please?

Your are correct it works well without toolkit 1.2.0 installed.

Thanks. Original post at the top does say no OpenXR Toolkit, so perhaps there are multiple issues…

I tried it again and got CTD without the toolkit but I was using DX12(beta) so not sure that might have been the issue also…I then flew without the addons (scenery, aircraft) and had no problems but did not try to change AA settings. Sorry if not much help.

Thank you, I will give it a try too and see what I come up with.

Guys, get the error in DX12 without OXRT (as described)

Same Problem here…

Same problem here, no OpenXR toolkit installed