Weird Vibration With Camera

:wave: Thank you for using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

No

Have you disabled/removed all your mods and addons? If the issue still occurs with no mods and add-ons, please continue to report your issue. If not, please move this post to the Community Support section.

Yes

Brief description of the issue:

Whenever I move the camera around, or zoom in and out, there is a weird vibration. This also happens while moving and makes the plane look like it is moving jaggedly if that makes sense lol.

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

https://youtu.be/PmoK5jP9eRE

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

Spawn into sim and move camera around.

Many issues may be due to an outdated graphics card. Please state your Graphics Card Driver Manufacturer (NVIDIA, Intel, AMD) and Version (Learn how to find your current graphics card driver version):

NVIDIA and I do have the latest driver update

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

CPU: AMD Ryzen 5 5500
GPU: NVIDIA RTX 4060 8GB
Memory: 32GB T-Force Delta DDR4 RAM
Motherboard: MSI B550 Gen 3

Build Version # when you first started experiencing this issue:

Latest


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

We’ve moved your topic into the User Support Hub.

The Bug Reporting Hub is for posting suspected or confirmed bugs that other users are able to reproduce without duplicating an existing bug report. Using the template is required in order to provide valuable information, feedback, and replication steps to our test team.

If you are not sure if your issue is a bug or need further input from the community, please use the User Support Hub category.
If the community can replicate your issue, first search the Bug category to see if there’s an existing topic. If it already exists, contribute to that report. Duplicate bug reports will be closed.

If you believe it is a new report and no duplicate exists, then create a new bug topic using the provided topic template.

All issues caused by or involving third-party addons/mods should be reported to the third-party developer. Assure that no addons/mods are used when reporting issues in Bug Reports.

If I see your effect properly, it could be the setting Motion Blur in General Options, Graphics.

1 Like

Hey, thanks for the reply, that seems to fix the problem, but only for about 30 seconds. After that it happens again, and to fix it I
have to turn motion blur on and then off again.

1 Like

Looking at your video, it reminds me of a similar problem I had with FSX some years ago. The problem was with the hat button on my joystick being stuck & continually sending signals to the game.
If the cause is with whatever game controller(s) you are using, I’d expect you to see this problem:

  • In every flight, irrespective of geographic location, type of flight (free-flight, discovery flight, activity, etc.) & condition (night / day/ any weather preset / multiplayer on/off, etc.)
  • And in every camera view (external, cockpit, instrument, etc.).

You can check your game controller’s functionality by opening: Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers, then right-clicking on your joystick or game controller & choosing Game Controller Settings, then Properties, then Test, to see if there are any problems.

1 Like

Agreed, sometimes a faulty game controller can be the culprit, however probably best to check all graphics settings first before blaming the hardworking controllers :grin:

Yep, thanks both of you for the replies. It may not be controller related due to the fact that when scrolling in the menu the same problem persists. The menu looks weird and the text blurs.

Hmmm. Weird as in corrupted text? Pure speculation and guesswork here: Any problems with heat buildup on your GPU?

No, not corrupted, just vibrating as I scroll, the same sort of vibration featured in the video, and no my GPU is well cooled so no concerns on that part. The weird thing about my problem is that it only happens occasionally, it’s not every time I use the sim. Thanks for the reply once again. :+1: