Top Gun Maverick - Countdown Numbers and Go Not Disappearing

Anyone else unable to play the low-altitude challenges?

For me, the countdown numbers just stack on top of each other with the word GO and remain on the screen, and no points are being collected no matter how low I fly.

The same here.

7 Likes

hello to all ! i have a same bug here

yup, same here, now trying a restart after the maverick install, see if that fixes anything.

Edit, nope, a restart gave me the same thing. However, the first flight i did WITH the numberglitch, i did get points… by crossing the dam and following the ai, but waaaay below the ghosty…

1 Like

same visual bug but I was able to get points just fine at each course… weird!

1 Like

I am getting the same. Very annoying. I tried removing and reinstalling it but didn’t help.
Update: I tried installing the latest NVIDIA drivers but still no joy.
Update 2: Turning ON “Menu Animations” worked to solve that…but…I turned that off for other reasons. It’s a workaround for now.

5 Likes

:wave: Thank you using the Bug section, using templates provided will greatly help the team reproducing the issue and ease the process of fixing it.

Are you using Developer Mode or made changes in it?

No

Brief description of the issue:

when starting a Top Gun challenge activity the countdown numbers and GO text are not disappearing

Provide Screenshot(s)/video(s) of the issue encountered:

Detailed steps to reproduce the issue encountered:

just launch a Top Gun challenge activity

PC specs and/or peripheral set up if relevant:

Build Version # when you first started experiencing this issue:


:loudspeaker: For anyone who wants to contribute on this issue, Click on the button below to use this template:

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video:

same issue here

1 Like

I play in VR and no trouble here

Seems I am one of the lucky ones who did not get this error.
But a friend of mine does:

Does not take me a wonder that this DLC turns out to get a bug fest as well.
It’s really hard to stay optimistic after SU9, WU9 and now the Top Gun DLC

Exactly the same issue here. Voted.

1 Like

You think they would have learned from the Reno expansion. This was a common issue for people.

1 Like

same here…

same hear on xbox.

Bug is logged, ok.
Fix when?
On Friday I hope.

1 Like

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Yes, after 3-2 1 GO still stand there
Provide extra information to complete the original description of the issue:

after starting a mission I.e low pass on lake

If relevant, provide additional screenshots/video:

After looking into it, this bug seems to be tied to having “Menu Animations” turned off.

We’ve logged it, but in the meanwhile a workaround is to go to OptionsGeneral OptionsAccessibility → Set Menu Animations to “ON”.


Make sure this is set to “ON”

Please let us know if you continue to experience this issue after toggling it on.

24 Likes

I also got the Bug in VR :confused:

1 Like

Just turned the menu animation OFF → Bug manifests.

May I assume that Asobo need better (Alpha) and Beta testing?

4 Likes

Do you have the same issue if you follow the OP’s steps to reproduce it?

Provide extra information to complete the original description of the issue:

If relevant, provide additional screenshots/video: